Rio+20

mei 24, 2012
3 Reacties

Logo Rio+20

Twee weken geleden was ik in de gelegenheid om op Buitenlandse Zaken een presentatie bij te wonen van Kitty van der Heijden, Ambassadeur Duurzame Ontwikkeling voor Nederland. Kitty is ambtelijk leider van de Nederlandse delegatie die naar de VN conferentie Rio+20 zal gaan.  In haar presentatie gaf zij een inkijk in de stand van de onderhandelingen en de verwachtte uitkomsten van de conferentie die in juni a.s. in Rio zal plaatsvinden.

Vandaag ben ik te gast bij het forum van de Global Leadership Academy ‘Wings for Rio+20’. In dit forum zullen  we met o.a. Ruud Lubbers, Awraham Soetendorp, Alexander Rinnooy Kan en Tex Gunning (AkzoNobel) ‘tastbare dromen, ideeën en een actieplan formuleren voor de Rio conferentie ‘. Morgenavond geef ik in het coachhuis in Utrecht een van mijn eigen sponsorworkshop Rio+20 voor vrienden, familie, collega’s, buren en zakelijke relaties. De voorbereidingen voor Rio zijn hiermee in volle gang. Links en rechts worden we geïnformeerd over de Rio conferentie.  Soms over het weinige dat nog maar is bereikt. Maar ook over wat we precies te doen hebben en kunnen doen als verantwoordelijke wereldburgers. Allemaal en samen.

Als Presence-coach mag ik mijn bijdrage leveren aan deze VN conferentie in Rio. In 10 geprogrammeerde side-events bieden we onze workshops en coaching aan alle VN deelnemers. Daarnaast en daar omheen zijn we actief op allerlei momenten en beschikbaar voor zoveel mogelijk VN’ers. Samen met 4 andere Presence-coaches zal ik aanwezig zijn vanaf de opening van de conferentie op 3 juni tot 24 juni. Op dit blog en op Twitter en LinkedIn is te volgen wat wij allemaal doen, wat we beleven en leren en wat we kunnen bijdragen.

Zoals jullie zien is mijn site helemaal vernieuwd en -niet helemaal toevallig- precies klaar op het moment dat ik mijn koffers pak om naar Rio te vertrekken. Ik hoop jullie reacties te lezen. Reacties op de nieuwe site en op dit blog en de blogs die zullen volgen. Dat maakt dat ik niet in mijn eentje naar Rio ga. Want wie de blogs leest, blijft betrokken en kan zich verbinden met de conferentie die in Rio plaats vindt maar ons allemaal raakt. Deze verbinding vormt tegelijkertijd precies de uitnodiging om een eigen bijdrage te leveren. Op je eigen manier en in je eigen verantwoordelijkheid. Zo dragen we allemaal bij aan een betere wereld. Verbinding lijkt mij een prima instrument om te bouwen, bij te dragen, elkaar te steunen, deel te nemen. 100% van je eigen kwaliteit te leveren. Goed te doen.

Enjoy it!

Logo UN Conference Rio+20
[begin]
3 Responses to Rio+20
 1. Vanaf Land’s End wensen wij jou veel succes Géke en een goede start van de conferentie.
  In verbondenheid, Jan en Anneke

 2. Geke, mooie nieuwe site. Heel interessant om verder te lezen over je belevenissen in Rio. Ik hoop dat je verder gaat met je blog en ons op de hoogte houdt.
  Groet, Rolf

 3. spannend allemaal Geke en leuk om je te volgen!
  Veel succes
  Lot


[begin]

Plaats uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.