Wie ben ik?

Ik ben Géke Kiers. Mijn eerste belangrijke levenslessen kreeg ik van mijn ouders, in het gezin waar ik
opgroeide en van de omgeving waarin dat allemaal plaats vond. 
Gaandeweg mijn leven heb ik daarop aansluitend aardig wat scholing gevolgd, verschillende functies bekleed en heb ik flink wat lessen bijgeleerd. Vooral van het leven zelf. En dat is terug te vinden in mijn werk. Ik daag mensen uit hún plek in te nemen in het leven. En te geven, het beste wat ze in zich hebben. Zo stralen we niet alleen zélf wanneer we excelleren, maar doen we dat met en voor anderen.

Ontwikkeling

Rode draad in mijn loopbaan is mijn geloof in persoonlijke ontwikkeling. Iedereen verdient het om te schitteren, te excelleren. Ik daag anderen uit en stimuleer hen om werk te maken van de eigen persoonlijke ontwikkeling. Eenvoudig, maar niet gemakkelijk, want de lat ligt hoog. Kenmerkend voor mij is dat ik niet opgeef, maar stimuleer en uitdaag tot het doel is bereikt.

Ik geniet geweldig van mensen die schitteren in hun werk. Of het nu managers, bestuurders of ondernemers zijn. Kanjers zijn het wanneer ze hun talenten inzetten, eigen verantwoordelijkheid nemen en durven te schitteren. Met L’Esprit breng ik mijn werk tot leven in de wereld van management, besturen en ondernemen daarin stimuleer ik mezelf en anderen tot persoonlijk en authentiek bijdragen in de wereld waarin we leven en werken.

“Trotse moeder van vier, rijkdom in drie kleinkinderen, theater, natuur, fietsen, lezen, reizen en ontdekken.”

 

Bureau L’Esprit
In augustus 1997 ben ik gestart met de praktijk ‘Bureau L’Esprit’. Sindsdien heb ik zelf en heeft ook de praktijk een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Deskundigheid, ervaring en kwaliteit vormen daarin nu de grootste pijlers. Na ruim 25 jaar leiding te hebben gegeven aan grote verandertrajecten voor bedrijven en organisaties, werk ik nu voornamelijk aan team- individuele coachtrajecten. Zowel bedrijven als privépersonen maken daarvan graag gebruik. Honderden mensen heb ik al mogen adviseren en coachen. Ik werk met heel veel plezier aan al mijn opdrachten en bovendien met een hoge mate van liefde voor kwaliteit, daarbij geholpen door een powerfull backoffice bestaande uit Elise Comes en Timo ten Broeke. Mijn klantenbestand bestaat grotendeels uit internationale bedrijven, overheidsinstellingen, ziekenhuizen, banken en familiebedrijven. Daarnaast weten ook privépersonen steeds beter de weg naar Bureau l’Esprit te vinden. Groot of klein, wel of niet beursgenoteerd, mijn plezier en liefde in het werken met klanten is even groot.

Tijdlijn

 • 1953 – Geboren te Diever, Drenthe
 • 1976 – Verpleegkundige; Hilversum
 • 1978 – Docent Gezondheidszorgonderwijs; Gooi Noord
 • 1980 – Trainer management opleidingen; Hogeschool voor Gezondheidszorg, Leusden
 • 1984 – Opleiding tot Regisseur, docent Drama; Theaterschool Amsterdam
 • 1986 – Manager Gezondheidszorgonderwijs; Gooi Noord
 • 1991 – Hoofd Onderwijscentrum; Slotervaartziekenhuis Amsterdam
 • 1994 – Manager Personeel en Organisatie en organisatieadviseur; Lorentz ziekenhuis, Zeist
 • 1997 – Vestigt zich als zelfstandig organisatieadviseur, personal coach en trainer
 • 1999 – Opleiding Mediator; Universiteit van Amsterdam, ADR Instituut
 • 2002 – Start als trainer in Masterclasses voor MBA opleidingen
 • 2005 – Voegt, na 6 jarige scholing, therapeutisch werk toe (groeps- en individueel werk) aan werk als organisatieadviseur, personal coach en trainer
 • 2006 – Gecertificeerd in Enneagramtypering, Metis Enneagram opleidingen
 • 2008 – Certificering Spiral Dynamics Integral Technologies level 1 and 2; Center for Human Emergence, Dr Don Beck and C. Cooke
 • 2010 – Certificering systeemdynamiek in organisaties/Organisatieopstellingen; Bert Hellinger Instituut Groningen
 • 2012 – International Intensive Trainingcamp Constellationwork; Bert Hellinger Schule, Bad Reichenhall
 • juni 2012 – In Brazilië op VN TOP conferentie Rio+20, werkzaam in opdracht van VN clustergroup als Presence-coach (J. Jaworski e.a.) voor internationale groepen
 • 2013 – Lid kernteam: International conference ‘Flying the Kites’; Empowering Organizational Development through a systematic perspective
 • 2013 – Realiseert inspiratiedag ‘It starts with One’ met o.a. Dhr. Ruud Lubbers en Claudete Costa (manager vuinisbelt in Rio de Janeiro) en m.m.v. Astrid Seriese
 • 2015 – Volgt intro cursus Past Reality Integration (PRI Ingeborg Bosch)
 • 2016 – Doorloopt een tweejarig persoonlijk PRI-traject
 • 2018 – Behaald international course PRI-practioner
 • 2018 – neemt deel aan congres Bessel van der Kolk: ‘The body keeps the score.’
 • 2022 – Center for Mindful Self-Compassion; Intensive with Kristin Neff and Christopher Germer.
 • 2022 – Training Mindfulness daily ; with Tara Brach And Jack Kornfield
 • 2023 – Center for Mindful Self Compassion teachers training Mindful Self Compassion