Masterclasses Opstellingenwerk

Systemisch onderzoek, ookwel ‘een opstelling doen’ kan nuttig zijn wanneer je voelt dat je vastzit of wanneer je ervaart dat je je succes niet echt kunt bereiken, niet echt te pakken krijgt of dat niet echt kunt omarmen. Ook wanneer je je eigen hardnekkige patronen ervaart kan systemisch onderzoek of een opstelling inzicht geven. Inzicht in de onderliggende verbanden, tussen jouw gedrag en je ‘innerlijke’ houding’ bijvoorbeeld, die vaak onbewust geleefd worden en die je daarom eerder niet begreep. Maar ook een organisatieontwikkeling of teamfrictie kan aanleiding zijn een opstelling te doen. Voorbeelden van situaties waarbij opstellingenwerk zinvol kan zijn: altijd maar hard werken of je niet gezien voelen op je werk, terugkerende onrust ervaren en op zoek zijn naar erkenning, irritaties of conflicten met hoger geplaatsten, van jezelf merken dat je vaak klussen doet die eigenlijk van anderen zijn maar toch telkens maar weer in die valkuil stappen, fricties in teams, leidinggevenden die elkaar opvolgend één voor één ‘mislukken’ en er niet in slagen ‘de boel vlot te trekken’. 

Het opstellen van je familie-systeem of van het systeem op je werk waar je deel vanuit maakt en de plaats die je daarin inneemt, laat achterliggende aspecten en patronen zien die beslissend zijn en geven inzicht op de vraagstukken die je in het huidige moment ervaart. Zowel prive als in werk.

Vaak zien we dan dat het de mensen veel beter gaat in hun leven wanneer ze op de goeie plek in het eigen gezin van oorsprong gaan staan. Maakt niet uit of je ouders al overleden zijn of dat je zelf al/niet een eigen gezin hebt inmiddels. Ook voor organisaties, teams en divisies gelden systemische wetten. Vraagstukken die van daaruit worden opgesteld geven vaak nieuwe inzichten en laten je (on)mogelijkheden zien.

Wat kun je verwachten?
Kleine groepen: We werken met relevante thema’s en vragen die bij de deelnemers zelf leven.

We werken in kleine groepen van minimaal 4 en max 12 deelnemers. Prettige oefeningen en visualisaties maken deel uit van deze Masterclasses. Veiligheid en vertrouwen vormen de basis voor dit werk. Persoonlijke en zakelijke thema’s en vragen worden uitgediept door middel van de opstellingen. Je kunt zelf een vraag inbrengen, of worden ‘opgesteld’ in de vragen van anderen. Vaak worden dan ook die thema’s in jezelf aangeraakt en wordt er geleerd.

Waar en wanneer

Telkens van 14.00 – 17.00 uur op Landgoed De Horst, de thuisbasis van mijn praktijk bureau L’Esprit.

Wat kost het

De masterclass is vrij te bezoeken, wanneer je op dit moment deelneemt aan een coachtraject.
Wanneer je nog niet deelneemt aan een traject of gebruik maakt van coaching ‘op strippenkaart’ bedragen de kosten €75,00 per masterclass (excl. btw). Dit is inclusief drinks and bites. Parkeren is gratis.

Een vriend, vriendin of collega meenemen (samen leren is leuk) dat kan. Kom je met twee personen dan betaal je voor de tweede plek €50,- (excl btw) Kom je met drie personen dan is de prijs voor het 3e kaartje €35,- (excl btw)

De Masterclass Opstellingenwerk wordt gegeven op de volgende data:

  • Donderdag 16 maart 2023
  • Donderdag 20 april 2023
  • Donderdag 25 mei 2023
  • Donderdag 22 juni 2023

Aanmelden kan heel eenvoudig door een mail te sturen naar lesprit@gekekiers.nl 
Na betaling van de factuur kun je deelnemen.

Aanbevelingen:

De Masterclasses zijn rijk, inspirerend en raken je ziel. Rijke input in de masterclasses en reflecteren op wat dit betekent voor jou persoonlijk, is een gouden combinatie. Typerend is de muzikale start van elke masterclass “We ’re coming home now”.
Brigitte Gadiot
Teamleider regio west
Koninklijke Auris Groep

Bedankt voor de boeiende Masterclass. Ik heb het even laten bezinken en weet nu beter wat ik er mee kan doen.
Dat ga ik ook zeker doen; enkele boeken heb ik al opgevraagd. Mooie leesstof voor de komende vakantieperiode.
Peter van der Wart
Manager Communicatie
Gemeente Zoetermeer

Ik deed mee aan de Masterclass ‘Reaching Goals’  en dat is me heel goed bevallen. En het heeft zaken bij mij in werking gezet. Ik vond het alleen te kort, ik had nog wel een uur “aan de accu willen liggen”…..
Nelly Dijkstra
Teammanager Schadeservices
Achmea Leeuwarden

De Masterclass heeft me veel gebracht. Een aantal zaken hebben zich verdiept en zijn voor mij veel helderder geworden. Door de MC vind ik meer diepgang, de stijl ervan sluit aan bij mijn eigen stijl en bij de zaken die ik doe. Ook in de praktische toepasbaarheid helpt het mij.
Dank voor de MC, wat mij betreft een succes.
Gerrit Minzinga Zijlstra
Directeur Kwaliteit en Innovatie
Bisschop Möller Stichting, Onderwijs met kleur.

Wat was de Masterclass weer super interessant. Dank, hartelijk dank.
Lia van Eijk – Brokx;
Senior medewerker team Belastingen
Gemeente Zoetermeer

Een echt heel boeiende en interessante Masterclass. Ik kreeg direct zin om me nog veel verder te ontwikkelen.
Lizette Leurink;
Project assistent Tentoonstellingen
Naturalis Biodiversity Center

Ik vind de masterclasses een feest. Even aan je nekvel worden opgetild om vanuit een ander, hoger perspectief naar je persoonlijke situatie en handelen te kijken. Inzicht en inspiratie om het straks anders – nog beter! – te doen.
Conny van Iwaarden
Communications Manager
Sanofi

Dankjewel voor een heel bijzondere Masterclass vanmiddag. Ik vond het echt heel bijzonder.
Monique Leenders;
Psycholoog