Focus-oefeningen

Deze oefeningen zijn ingesproken door Geke Kiers; Bureau L’Esprit.

Op deze pagina kun je luisteren naar verschillende focus-oefeningen en ingesproken visualisaties.

Focus-oefeningen en visualisaties kunnen je heel goed van dienst zijn om tot een beter resultaat of performance te komen. In de TOP-sport zijn deze technieken alom bekend. Ook in de wereld van leiderschap en (be)sturen worden deze technieken steeds vaker toegepast. Want wanneer je je voorstellingsvermogen en je aandacht leert sturen en traint, ben je veel eerder in staat dit ook toe te passen in je dagelijkse werkzaamheden.
Als je begint met het trainen van je aandacht en met het visualiseren zul je zien dat je prestaties echt verbeteren. Train je het sturen van je aandacht dagelijks dan kun je na ongeveer dertien dagen een beter resultaat zien.

De focusoefeningen en de visualisaties zijn hier te beluisteren of te downloaden als MP3 bestand. Op die manier kun je de oefeningen overal beluisteren. De oefeningen van Bureau L’Esprit die je hier vindt zijn niet voor commerciële doeleinden bedoeld en daarom vrij om te delen.

Let op: Luister niet naar deze oefeningen terwijl je deelneemt aan het verkeer. Doordat je lichaam ontspant en je focus verandert is dat gevaarlijk. Zoek altijd een plek waar je ongestoord en ontspannen kunt luisteren.


“Met de laarzen in de klei” is een Focusoefening, speciaal voor de werkweek.