Présence-oefeningen en visualisaties

Op deze pagina kun je luisteren naar verschillende Présence-oefeningen en ingesproken visualisaties.

Présence-oefeningen en visualisaties kunnen je heel goed van dienst zijn om tot een beter resultaat of performance te komen. In de TOP-sport zijn deze technieken al heel lang bekend. Ook in de wereld van leiderschap en (be)sturen worden deze technieken steeds vaker toegepast. 

Met de Présence-oefeningen streven we niet persé naar een gevoel van ontspannen raken. We willen ook niets veranderen of oplossen. We trainen onze focus van aandacht en onze opmerkzaamheid. Dat is alles. Langs die weg levert Présence je een groeiende stabiliteit en helderheid van geest op. Die helderheid van je geest kan je helpen om je situatie in een ander licht te zien. Zo creëer je de mogelijkheid om er vervolgens ook anders mee om te kunnen gaan. 
De visualisaties helpen je bovendien om je te focussen op je intenties, je goals, en zo te realiseren wat je in je visualisatie al voor je ziet. 

Door je aandacht te richten op hoe de dingen zijn, in het hier en nu, kom je ook in aanraking met een toestand van ontspanning en welzijn, waarmee je altijd in contact bent en kunt zijn, ook in de moeilijkste omstandigheden.
Wanneer je eenmaal begonnen bent met het trainen van je aandacht en het visualiseren zul je zien dat je prestaties echt verbeteren. Train je het sturen van je aandacht dagelijks dan kun je na ongeveer dertien dagen verandering van resultaat zien.

Hoe te gebruiken
De Présence-oefeningen en de visualisaties zijn hier te beluisteren of te downloaden als MP3 bestand. Op die manier kun je de oefeningen overal beluisteren. De oefeningen van Bureau L’Esprit die je hier vindt zijn niet voor commerciële doeleinden bedoeld en daarom vrij om te delen.

Let op: Luister niet naar deze oefeningen terwijl je deelneemt aan het verkeer. Doordat je lichaam ontspant en je focus verandert is dat gevaarlijk. Zoek altijd een plek waar je ongestoord en ontspannen kunt luisteren.

Overzicht
Je vindt hier de Présence-oefeningen: