It starts with one – Triviaal

oktober 30, 2013
1 Reactie

It starts with one. Laat je inspireren op 10 december aanstaande en inspireer anderen. It starts with one.

Om goed te presteren als manager is een hele klus. Hoe krijg jij alles geregeld en gedaan, hoe houd jij je eigen werk bij en voldoe je ook nog aan alle afspraken, meetings met Jan en alleman. En dan hebben we het nog niet over het scheiden van hoofd- en bijzaken waarmee je je moet bemoeien op de werkvloer. Ik stelde al deze vragen aan Claudete Costa (34) manager op een vuilnisbelt in Rio de Janeiro. Maar zij noemde dat trivialiteiten. “Dat is nou juist managen zegt ze en dát is wat ik kan als manager. “Ik manage met recht, rechtvaardigheid en duidelijkheid”.

En ze stelt me meteen een wedervraag die me schokt. “Weet jij hoe het is om rekening te houden met alle dis-respect waarmee wij in een stad als Rio en hier op de vuilnisbelt te maken hebben?” Ze geeft zelf het antwoord op de vraag als ik geraakt, haar stil aankijk…. Want dát is wat er fout loopt tussen mensen, het grote disrespect” En ze vertelt verder: “Ik werk hier wel op een vuilnisbelt in Rio, maar ik vraag iedereen in deze stad om mij en onze werkers hier op de vuilnisbelt niet als afval te behandelen. Dus ik heb me sterk gemaakt, de hoofdzaak genoemd. En ik blijf dat herhalen hier en overal, ik kom voor onze mensen op: wij werken hier op de vuilnisbelt maar behandel ons niet als afval. Behandel ons als werkers met afval. Wij zijn ‘wastepickers’ en leveren daarmee en enorme bijdrage aan het werken aan een betere wereld”. 

“En als ik hier als manager op de vuilnisbelt mijn eigen waarde niet zie, wie zou mij dan wel waarderen?”

Claudete Costa

‘It starts with one’ is de titel van de Inspiratiedag op 10 December a.s. Kom ook, leer van en ga in gesprek met Claudete Costa. En wordt geraakt door de boeiende en inspirerende sprekers en dialogen met: Ruud Lubbers, Esther Bootsma, Claudete Costa, Geke Kiers, Peter Bakker en laat je raken door de prachtige songs van Astrid Seriese. inschrijven kan hier

[begin]
1 Responses to It starts with one – Triviaal
  1. Je hebt voor ons prachtige en inspirerende gastsprekers bijeengebracht Geke. Een stap naar een maatschappij waarin we meer respect voor elkaar en voor de wereld hebben. Ik zie erg uit naar 10 december.


[begin]

Plaats uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.