Connectie.

mei 10, 2012
Geen reacties

Veel van mijn werk gaat over de connectie tussen mensen. De connectie tussen bestuur en directie. Tussen managers en medewerkers. Tussen professionals onderling. En ook dikwijls de connectie tussen de wereld binnen in de organisatie en de dynamiek daarbuiten. En altijd weer is het interessant om te zoeken en te onderzoeken hoe de organisatie in haar ontwikkeling wil stromen. Wat werkt  wel en wat werkt niet.

Zo heb ik vandaag met de U-theorie weer veel energie hervonden. Een directieteam en MT-leden kwamen zichtbaar in hun element bij het openvouwen van de inzichten die de U theorie met zich meebrengt. Wat lang vastzat en waar geen openingen meer werden verwacht, waar teruggegrepen werd op controle en macht, werd ineens en plotsklaps weer sprankelende energie gevoeld. De ruimte waarin we werkten leek zich er zelf mee te vullen. De mannen gingen rechtop zitten en met schittering in de ogen werden nieuwe ideeën geopperd, plannen gemaakt. Gek genoeg leek er tegelijkertijd niks nieuws. Het was er altijd al. Het moest alleen nog herkend worden en meegenomen met de moed vanuit het hart.

Bert Hellinger

Seminar Bert Hellinger

Dankbaar werk zo’n boardroom sessie begeleiden. Het geeft energie. Ook aan mij. En de U-theorie is niet het enige instrument wat zoveel rijkdom in zich draagt. Volgende week is het mijn beurt. Dan mag ikzelf genieten van een inspirerende leraar: Bert Hellinger. Ik ga deelnemer zijn in een week seminar in de thuisbasis van Bert en Sophie Hellinger: Bad Reichenhall. Ik kijk er zeer naar uit om de master himself aan het werk te zien en om daarvan te leren. Het genieten in mij is al begonnen. Omdat ik weet dat de rijkdom in die week uitbundig zal vloeien. De rijkdom aan inzichten. En de rijkdom aan energie die wil stromen. Bert Hellinger noemt het: de wetten van de liefde.

Ik ga ervan genieten en de rijkdom in me opnemen met het voornemen ze weer rijkelijk te laten vloeien in mijn werk thuis in Nederland. En met alle leiders, managers en professionals die ik ontmoet in mijn werk groeien die inzichten verder en verder.

Liefde wil stromen.

[begin]

Plaats uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.