“It starts with one”

oktober 29, 2013
Geen reacties

Het begint met één. Zo is het, dacht ik toen ik Claudete Costa opnieuw ontmoette.

Zij stond in de bediening. Glazen rondbrengen enzo. Hapjes aan de gasten aanbieden en lege glazen weghalen. We hadden elkaar eerder gezien. Toen ze prijswinnaar was op de VN Rio +20 conferentie 2012 in Rio waar ze woont en leeft. Wat doet die vrouw dan hier nu, dacht ik, in de bediening op dit feest in Rio.

Het ware verhaal is: Claudete heeft haar geld hard nodig om haar gezin te onderhouden. Ze is manager op een vuilnisbelt waar ze 34 jaar geleden werd geboren. Ze groeide er op en leerde het werk daar van haar moeder. En het is hard werken daar op die vuilnisbelt. Daarom heeft ze bijbaantjes. Claudete is sterk en slim en heeft een bijzonder goed gevoel voor respect. Respect voor haarzelf en voor de wereld om haar heen. En jij kunt met haar spreken op het 10 december Event waar ze aanwezig zal zijn en haar verhaal zal vertellen. Voor Claudete de allereerste keer dat ze in het buitenland is.

Voor mij een buitengewone eer om haar voor te mogen stellen aan jullie: Claudete Costa, die als manager een prijs won voor haar bijdrage aan duurzaamheid, aan een betere wereld, door haar manier van managen op die vuilnisbelt in Rio de Janeiro. It starts with one.

Wees erbij op 10 december, doe mee en laat je inspireren door Claudete en anderen. o.a. Ruud Lubbers, Esther Bootsma, Peter Bakker met Astrid Seriese.
It starts with one; een event om nieuwe inspiratie op te doen.

Lees meer over deze bijzondere dag en hoe je je kunt aanmelden, via deze link.

[begin]

Plaats uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.