Bijna vakantie

juli 9, 2013
Geen reacties

Bijna vakantie.

Zelf ben ik net terug uit New York. En ik zag het weer: in de metro, op straat, in de restaurants, overal in de stad worden de New Yorkers gestimuleerd om het morgen nóg beter te doen dan vandaag. Voor zichzelf en voor anderen. Het is zo goed voelbaar als je er bent: dit is ‘The city that never sleeps’. En het werkt aanstekelijk. De stad en haar inwoners inspireerden me enorm. Vol energie en goeie plannen kwam ik weer thuis.

Rio

In november staat er nóg een mooie reis in mijn agenda. Ik vertrek dan naar Rio. En ik kijk er weer echt naar uit. Dit keer reis ik samen met mijn compagnon en onze tolk. We bouwen in Rio verder aan een leiderschapsreis waaraan je in 2014 kunt deelnemen. We ontwikkelen een leadership journey van ruim een week voor max. 12 ervaren leiders, managers, ondernemers die een doorbraak willen realiseren naar de next level in hun eigen leiderschap. Alle ingrediënten om volop te leren over invloed en leiderschap, over je eigen leiderschap en hoe jij dat naar de next level kunt brengen, zijn in deze ‘ontdekkingsreis’ ingeweven. Sterke en succesvolle leiders uit Rio zelf bijvoorbeeld -zowel zakelijk succesvolle mannen en vrouwen als zeer inspirerende leiders uit de sloppenwijken, de Favela’s en de vuilnisbelt- zullen hun lessen in deze leer-reis met ons delen. Daarnaast zijn er de bijzondere momenten en indrukwekkende leerplekken. En natuurlijk zal door ons tijdens deze reis State of the Art kennis over leiderschap op maat aan jou worden aangeboden.
Het programma voedt en zet je aan tot verwerking en tot een krachtige reflectie op jouw eigen leiderschapsstijl, zodat je als leider een doorbraak kunt maken naar the next level. Tijdens de reis ontmoet je arm en rijk, mannen en vrouwen, persoonlijke groei in leiderschap en interessante mede reizigers. Het wordt, voor wie deelneemt, een krachtige- en blijvende leer ervaring waarmee je de impact van je leiderschap vergroot en waardoor je anderen zult inspireren op een dieper level. Uit mijn volgende blogs en in de informatie bijeenkomst die we in het najaar zullen houden, kun je meer informatie halen over de boeiende en verrijkende inhoud van deze leer-reis. Heb je interesse voor de leiderschapsreis van ruim een week naar Rio en wil je verzekerd zijn van alle informatie over deze reis in je eigen mailbox? Of wil je je alvast verzekeren van een plek als deelnemer en een afspraak maken voor een intake gesprek? Neem dan contact met me op via lesprit@gekekiers.nl

Tenslotte staat er in December voor mij nóg een reis gepland. Dit keer naar Zuid Afrika, Kaapstad. Ik zal daar o.a. Robbeneiland gaan bezoeken. Heilige grond bijna. De plek waar Nelson Mandela 27 jaar gevangen werd gehouden. Ik leerde zoveel over leiderschap van deze man die leiderschap onder zware druk ontwikkelde in: zichzelf. En hij inspireerde duizenden anderen om dat zelfde doen. Ik ben enorm dankbaar dat ik Robbeneiland en de gevangenis daar, met eigen ogen kan gaan zien. Het is een verjaarscadeau van mijn lieve vrienden en mijn familie voor m’n 60e verjaardag. Een fantastisch cadeau! Ik voel me er enorm dankbaar over.
In de events over leiderschap die ik verzorg of tijdens de MBA-colleges die ik geef, hoor ik vaak van deelnemers dat ze opkijken naar Nelson Mandela die zoveel leiderschap uitstraalt dat je denkt dat hij wel zo geboren moet zijn. Niets is minder waar. Juist van Mandela kunnen we leren wat er voor nodig is om leiderschap te verwerven, te ontwikkelen en te laten groeien, in onszelf. Hoe je jezelf aanspreekt en jezelf echt aangaat als het om leren en het ontwikkelen van leiderschap gaat. En hoe je de discipline en toewijding aanboort – in jezelf- om leiderschap te tonen. Onder álle omstandigheden.
Leiderschap. Persoonlijk leiderschap. Hét thema waarover ieder van ons leervragen heeft. Hét thema waar we gemakkelijk in vastlopen wanneer de zaken even wat meer onder druk komen te staan, of wanneer we denken dat we de verkeerde mensen of omstandigheden hebben getroffen. Niks is minder waar.

“Een mens wordt slechts geteisterd door omstandigheden zolang hij gelooft dat het allemaal van buiten hemzelf komt”.

Uit: Flow en de kunst van het zakendoen van Jan Bommerez en Kees van Zijtveld.

Op de vuilnisbelt en in de sloppenwijken van Rio leerde ik pas echt goed inzien hoezeer dit waar is. Maar meer nog leerde ik dit te begrijpen van Claudete Costa, zelf geboren en opgegroeid op één van de vuilnisbelten in Rio, die diepe indruk op mij maakte met haar uiterst respectvolle houding naar de vuilnispickers aan wie ze zéér krachtig leiding geeft. Een houding waarmee zij met haar collega  managers op de vuilnisbelt bouwde aan een transformatie van ‘een vuilnisophaaldienst naar een dienst van recyclers van Rio-stadsafval’. Een prestatie waarvoor Claudete op de VN conferentie Rio+20 een VN-leiderschapsprijs in ontvangst mocht nemen. Vanaf de enorme vuilnisbelt waar zij werken willen Claudete en haar collega’s bijdragen aan een betere en groenere wereld. Ik maak een diepe buiging voor Claudete en haar vuilnisbelt en leer intens van haar……

Geke Kiers

Ik leer ook van grote leiders in Nederland en in de rest van de wereld. Het is echt een voorrecht om zoveel grote leiders of leraren persoonlijk te mogen ontmoeten en om persoonlijk van hen te leren. Eckhart Tolle bijvoorbeeld of Joseph Jaworski, Jesse Jackson, Jan Bommerez, Bert Hellinger, de Dalai Lama, Jan Jacob Stam, Margareth Wheatley, Pim van Lommel, Mattieu Weggeman, Byron Katie, Irene van Lippe Biesterveld, Paul de Blot. Zij allen maakten in de ontmoetingen met hen en in hun lessen grote indruk op mij. In deze vakantieperiode ga ik daarover schrijven.
Heb je een vraag over leiderschap of een thema in leiderschap wat je interessant vindt om er meer over te lezen, laat me dat dan weten. Leg je vragen en suggesties aan me voor via email naar lesprit@gekekiers.nl

Ik blijf tijdens de zomerperiode dus lekker thuis. Lessen schrijven.
Over leiderschap. En het goeie nieuws is dat al deze lessen op mijn website zullen verschijnen.
Bijna vakantie………..
Ik wens jou ook een hele fijne zomer toe.

[begin]

Plaats uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.