Een nieuwe generatie coaches!

Stagiair Steffi van Breugel (26) werkt al een tijdje als zelfstandig gevestigd productieleider in de ondersteuning van festivals, als ze besluit een andere koers te gaan varen en coach te worden. Omdat coaching een vrij beroep is, kiest ze ervoor een stevige opleiding te volgen die haar een internationale erkenning en certificering (NOBCO en EMCC) oplevert. Het moet ook een opleiding zijn die haar aanspreekt: sterk gericht op kwaliteit, diepgang en zowel theoretisch georiënteerd zijn als gericht op de praktijk van het coachen zelf. Het wordt de opleiding Professional Coaching en Leiderschap aan het Coachcenter in Den Haag  (https://www.coachcenter.nl/coach-opleiding-den-haag/). Bij bureau L’Esprit krijgt Steffi de mogelijkheid om mee te kijken en te ervaren hoe de praktijk en een werkdag van een coach eruit ziet. 

Enkele vragen aan Steffi:
Hoe is het idee bij je ontstaan om coach te worden? 

Van jongs af aan heb ik al enorme interesse in de mens – wat beweegt hem/haar, hoe werkt het brein en wat zorgt er voor dat mensen zich op een bepaalde manier gedragen? Verschillende mensen in mijn omgeving zijn psycholoog of coach en zo ben ik mij gaan verdiepen in het beroep en gaan kijken welke stappen ik hierin zou kunnen zetten. Ik heb de vraag ook voorgelegd aan Geke, ze is mijn moeder:) ik heb ook aan haar gevraagd wat ik zou moeten doen om coach te worden. De interesse groeide en zo ontstond het idee om een opleiding te gaan doen.

Is de opleiding ook echt wat je er van verwachtte? 

De opleiding overtreft mijn verwachtingen! Tijdens de opleiding leer ik niet alleen de verschillende theorieën en kaders, maar is persoonlijke ontwikkeling ook enorm belangrijk. Want wat is een coach die zelf niet ontwikkelt en groeit? Waar ik als mens groei, groei ik als coach en zo kan ik mijn coachees beter begrijpen en helpen groeien en ontwikkelen. Het Coachcenter haalt meerdere theorieën aan waardoor ik de diverse kanten van het beroep leer kennen en kan toepassen. Naast de opleidingsdagen oefen ik veel met coachees zodat het geleerde gelijk in de praktijk wordt toegepast en geëvalueerd.

Heb jezelf al coachklanten/coachees begeleid? 

Zeker, voor de opleiding voer ik twee trajecten uit en heb ik veel losse coachgesprekken gevoerd. Op het moment ben ik bezig met mijn eerste eigen trajecten, die los van de opleiding staan. Ik krijg hier onwijs veel energie van en kijk er naar uit om meer coachees te begeleiden. Ik sta open voor nieuwe coachees. Wil je in contact komen kan je mailen naar steffivanbreugel@gmail.com. Ik kom graag met je in contact!